La japaneskaj kompletaj pladoj estas "kaiseki-rjouri", kio estas teoismaj mangxajxoj origine.
Mi provas prezenti gxeneralajn ilin cxi tie kun lingoj al fotoj de "WIKIMEDIA COMMONS" kaj aliaj retejoj.
la Japana L | Vocxo de la Japana | Esperanto | komentoj |
先付け | Saki dzuke | antauxmangxajxo | hors d'oeuvre |
八寸 | hassun | dua antauxmangxajxo | "hassun" estas "8 sun". Tio estas telero kun 25 centimetraj flankoj. |
向付け | mukou dzuke | krudaj fisxaj pecoj trancxitaj | |
お椀 | owan | bovleto [de supo] | bazita brogajxo de sek-bonitajxo aux laminario, kaj salo aux sojsauxco |
焼き物 | yakimono | rosta mangxajxo | fisxo |
煮物 | nimono | boletita mangxajxo | legmoj |
和え物 | aemono | marinajxo | legomoj aux fisxoj, polpo, loligo, salikoko, ktp |
酢の物 | sunomono | vinagrajxo | legomoj aux fisxoj, polpo, loligo, salikoko, ktp |
揚げ物 | agemono | tempuroj (benjeto; fritajxo) | legomoj aux fisxoj, loligo, salikoko, ktp |
ご飯 | gohan | rizoj | kun pikloj |
水物 | mizumono | akvamangxajxo | fruktoj |