La dangxero de la kultivo de genetike modifita organismo / 遺伝子組み換え作物栽培の危険性


La kultivo de la genetike modifitaj plantoj estas tre danĝera. Interalie la genetike modifita planto, kiu ĉiam estas havigita defendan hormonon kontraŭ la malsanoj, estas la plej danĝera.
La kialoj de danĝerecoj estas diversaj...
Kiam homo aŭ besto kaj eĉ planto infektiĝas je mikro-bioj aŭ je bakterioj aŭ je virusoj, ili febras aŭ sekrecias la antibiotikon (defendan hormonon). Kaj la defend-hormono-produkta planto tenas sin ĉiam en la interna situacio infektita, t.e. la planto ĉiam havas aŭ sekrecias la defendan hormonon.
Tial la planto estas forte kontraŭ malsanoj aŭ kontraŭ insektoj, kaj oni povas rikolti multe ĝin. Sed ĉia ajn antibiotiko, ĉia ajn defenda hormono havos kaj aperigos sian mikrobion, kiu jam alkutimiĝis je la kemiaĵoj. Samkiel "MRSA" aŭ "VRE".
La novaj mikroboj malsanigus homon aŭ beston, la infektitoj ne povus batali kontraŭ la novaj mikroboj. Ĉar la mikroboj jam alkutimiĝis je la defendaj hormonoj (jam havas rezistecon kontraŭ medikamentoj aŭ hormonoj defendaj). Kaj la infektitoj tuj mortus pro la infekto.
La kultivo de la genetike modifitaj plantoj jam malordigas la naturan medion per la kultivado mem, kaj la kultivado ĉiam produktas novajn patogenajn mikrobojn (eble / probable).


Terure estas tio, kio estas sensciado kaj sensciigado!
Japanaj kompanioj pri trinkaĵo uzas la sukerojn el la genetike modifita organismo (GM) senmontrante.
La uzado de la sukeroj el la GM akcelas la kultivon de GM!



遺伝子組換作物の栽培は非常に危険である。とりわけ、常に病気に対する防衛ホルモンを出すようにさせられているディフェンシン生産性植物は、極めて危険である。
危険性の理由はいろいろあるようだが……
人も動物も植物さえも微生物やバクテリア、ウイルスなどに感染した場合は、発熱したり抗生物質(防衛ホルモン)を分泌する。そしてこのディフェンシン生産性植物は常に感染状態にあるのである。つまり、常に抗生物質を含有していたり分泌していたりするのである。
それでこれらの植物は病気や害虫に強くて、沢山収穫できる。しかし、どんな抗生物質もどんな防御ホルモンも、それに耐性を持った微生物を出現させるものだ。MRSAVREのように。
新しい微生物は人や動物を感染させるかもしれない。感染したらその新しい微生物とは戦えないのである。なぜなら、その微生物はすでに耐性を得ているからである。感染者は速やかに死に至る。
こうした遺伝子組換え植物の栽培自身が自然環境を乱し、常に新しい病原菌を生み出している(可能性がある)。



恐ろしいのは無知と秘密主義である。
日本の飲料メーカーもこうした遺伝子組換え植物由来の甘味料を無表示で使用しているのである。
こうした甘味料の使用はますます遺伝子組換え栽培に拍車を掛けているのである。


(以上、翻訳終わり)


ニュースの記事を見ると、ともかく大塚製薬はそうしたものは使っていないという。よろしい、覚えておこう。
以下も参照

<清涼飲料水>一部で遺伝子組み換え原料使用 表示義務なし

11月1日2時31分配信 毎日新聞
 飲料メーカー大手が、清涼飲料水の甘味料として、遺伝子組み換えしたものが混ざった「不分別」トウモロコシが原料の「異性化糖」を使っていることが毎日新聞の調べで分かった。異性化糖は遺伝子組み換えの表示義務がなく、消費者の抵抗感もあるため、積極的には公表されていない。

 組み換えトウモロコシは、厚生労働省などによって安全性が確認され、輸入が許可されている。異性化糖は国内コーンスターチ(でんぷん)業者が、輸入トウモロコシから加工して作る天然甘味料で、ソーダ類などで「ブドウ糖果糖液糖」などと商品に表示される。

 アサヒ飲料大塚製薬▽キリンビバレッジ▽サッポロ飲料サントリー日本コカ・コーラポッカコーポレーション▽ヤクルトの8社にアンケートし、清涼飲料への遺伝子組み換え使用の有無を聞いた。その結果、「一部使用」も含め、アサヒ飲料▽キリンビバレッジ▽サッポロ飲料サントリー▽ヤクルトの5社が異性化糖で「不分別」を使っていると答え、ポッカは「使用の可能性がある」と回答した。ヤクルトは「ほとんどの異性化糖メーカーが原料を遺伝子組み換えに切り替え始めている。組み換えでない原料の異性化糖は、必要量の安定確保が不可能になった」と説明した。一方、大塚製薬は「使っていない」とし、日本コカ・コーラは「情報公開を義務づけられた内容以上の質問には答えられない」と回答した。

……

【遠藤和行】

http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20091101-00000005-mai-soci