Kuirajxo de ovo-planto (melongeno) / 茄子の揚げ浸しを作った

Lastatempe legomoj estas tre multekostaj, sed mi hieraŭ trovis malmultekostan melongenon.
Do, mi kuiris melongenon.


Unue tranĉu melongenojn en bon-grandajn pecojn.
Due fritu ilin per nur oleo rekte (sen farune).
Kiam la pecojn perdis siajn malmolecojn, elprenu ilin kaj enmetu en la vinagran saŭcon.
La vinagra saŭco estas el sukero, riz-vinagro, soj-ŝaŭco, supo de sekigita fiŝo ktp.
Kaj lasu ĝin ĝis kiam granda varmo foriras, kaj enmetu en la malvarmigujon. Kaj atendu unu nokton.


Mi ĉimatene manĝis ilin malvarman kun rizon, ĝi estis tre tre bongusta! Tuj rizo mankis.




最近野菜が高くて困る。きのうたまたまナスが安かったので、買ってきて、「揚げ浸し」を作った。
めちゃうまくて、ご飯が足らなくなって困った。



リンク先の「浸し」の「出汁」には酢を使わないようですね。僕のは、手を抜いて「出し醤油」、砂糖、酢を使いました。南蛮漬けに近いのかもしれません。