Per biero oni povas bremsi la maljunigxon de muskolo --- ero de lupolo funkcias --- Universitato Tokushima

Per biero oni povas bremsi la maljunuliĝon de muskolo --- ero de lupolo funkcias --- Universitato Tokushima

Ĵiĵi-cuŝin agentejo 2012-09-02 ĵaŭ. 06:04

La ero de lupolo en biero havas funkcion, kiu bremsas maljuniĝon de muskolo. Trovis tion la studa teamo de postdiploma kurso de la Universitato Tokushima per eksperimentoj. ... La afero estis publikigita en la usona scienca gazeto "PLOS ONE".
La ero de lupolo en biero havas funkcion, kiu bremsas maljuniĝon de muskolo. Trovis tion la studa teamo de postdiploma kurso de la Universitato Tokushima per eksperimentoj. En la eksperimento oni dum du semjnoj al musoj donis nutraĵon, kiu enhavas flavonoidon prenilazionan de lupolo, kaj ilia muskolo preskaŭ ne malmultiĝis kompare de aliaj normaj musoj. Speciala flavonoido bremsis malŝveri muskolon.
... Se oni gajnus saman efikon je homo, li/ŝi devas drinkadi kelkdekmil litrojn da biero ĉiutage.
Tamen oni povus/os apliki ĝin al aliaj kuracadoj aŭ maljunulecaj aferoj.

ビールで筋肉老化防止=ホップ成分が作用―徳島大

時事通信 9月20日(木)6時4分配信

 ビールに含まれるホップの成分に筋肉の萎縮を抑制する作用があることが徳島大学大学院の研究チームの実験で分かった。…

 ただ、人が同様の効果を得るには、ビールを毎日数十〜数万リットル飲み続ける必要があるという。…

http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20120920-00000014-jij-soci