Mangxu ankaux hauxteton de ternukso / ピーナッツの薄皮も食べませう

La ternuksa haxuteto probable bremsas la malboniĝon de Alzheimer-malsano

JOMIURI-Ŝinbun (JOMIUIRI-ĵurnalo)

      La haŭteto de ternukso enhavas tian polifenolon kiu probable bremsas malboniĝon de la Arzheimer-malsano, tion trovis d-ro FURUKAŬA, GIFU-medikamenta Universitato, kaj esploristoj de la kompanio "GIFU Seracuku" (pri speciale alt-funkcia kemi-industrio). La efiko de la haŭteto estas evidentigita per muso-provado.
      En Alzheimer-malsano la vigreco aŭ la produktado de nervotrofino (faktoro de nutro por nervo) malmultiĝas. La nervotrofino tenas la staton kaj agadon de cerbo normale. Kaj la polifenolo de haxuteto de ternukso funkcias tre simile al la nervotrifino.
      Kial nur la ternuks-haŭteta polifenolo funkcias kvazaŭ nervotrofino, oni ankoraŭ ne klarigas.


エスペラント文はもっと簡略にしています。

ピーナツ渋皮にアルツハイマー病進行抑制の期待

読売新聞(ヨミドクター) 11月22日(火)18時19分配信

 ピーナツの渋皮にアルツハイマー病の進行抑制が期待されるポリフェノール成分が豊富に含まれていることが、古川昭栄・岐阜薬科大学教授(神経科学)らのグループの研究でわかった。マウスを使った実験で有効性が確認されており、…

 研究を行ったのは古川教授と特殊高機能性化学品メーカー「岐阜セラツク製造所」の森大輔主任研究員ら4人。アルツハイマー病は、脳内に神経細胞の機能低下を引き起こすアミロイドベータたんぱく質が蓄積されるのが原因とされている。
 古川教授らはアルツハイマー病の治療方法を研究する中で、老化やストレスなどで脳の機能を正常に保つのに必要なたんぱく質(神経栄養因子)の機能が低下したり産出量が減ったりして、記憶力が衰えることに注目。神経栄養因子の機能を高める効果のある植物成分を探した。

 野菜や果物など60種類の成分を調べたところ、…ピーナツの渋皮に含まれるポリフェノールに神経栄養因子と類似の働きがあることを確認。

 ただ、なぜピーナツの渋皮のポリフェノールだけに神経栄養因子とよく似た働きがあるのかは分かっていないという。(大隅清司)

http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20111122-00000306-yomidr-sci