Viand-sapora herbo / 肉風味のハーブ

何日か前、テレビで肉風味のハーブでスープを作ってラーメン出す店の紹介があった。番組名は失念。小岩というところのバリバリジョニーというラーメン屋である。
そのラーメンスープは、「塩だれ+動物の油+カスリメティのだし汁」という構成であった。ベジタリアンは肉の味の代わりにメティで満足するとも。
ネットでそのハーブの値段を調べると、送料の方が高いくらいだ。もしかしたら、これって「お得」かも。
こっそりネットで手に入れて、昨日うどんの汁として使ってみた。「塩麹+油揚げ+カスリメティの汁」、不足する分は醤油。


感想:むー、無味のカレー風味。もちろんメティの汁に「味」があるわけではない。もっと「味」にパンチがあればラーメンの汁としていけるのかな? 

子どもはカレーのにおいがプンプンする塩・しょうゆ味のうどんに違和感が強すぎて食べられなかった。



Antaŭ tagoj TV prezentis la nudelejon, kiu kuiras supon de rameno per herbo nomata "Kasoori Methi".
Kaj la supo estas el salo, (nur) graso de viando kaj infuzaĵo de la herbo. Kaj oni skribas, ke vegetalistoj satiĝas per la "methi" anstataŭ viando.
Kaj la prezo de la herbo estas iom malalta. Ho, ŝpare estas.
Do, mi akiris ĝin ĉe interret-vendejo, kaj kuiris udonon per la herbo. La supo estis el salo, fermentaĵo (sio-koĵi), fritita tofuo kaj "methi" (kaj laŭ-prefere sojsaŭco).


Impreso: Hummm, sengusta odoro de kareo estis. Se la supo havus pli fortan guston, ĝi pli estus bongusta...


Mia filineto ne povis manĝi la udonon, pro ke ĝia odoro estis tro karea.



神戸アールティー カスリメティ 100g Kasoori Methi Leaf リーフ フェネグリーク スパイス ハーブ 香辛料 業務用