La ekstrakto de "umeo" havas anti-gripan efikon

Oni trovis, ke la ekstrakto de (frukto de) umeo havas anti-gripan efikon.
Mume-furalo, kiun havas ume-ekstrakto, estas komponaĵo el furfuralo kaj citra acido; ĝi ne troviĝas en kruda frukto de umeo, sed aperas sur la procezo de produktado de umeo-ekstrakto.
(laŭ Pri kunmetaĵaro estiĝinta en la procezo varmiganta manĝaĵon [PDF, japanlingve])
(Atentu! Ume-furalo ne havas kurac-povon pri gripon. sed nur antaŭgardecon.)
Mume-furalo inhibicias (malhelpas) du proteinojn de grip-viruso. Unu estas Hemaggultinino, kiu funkcias por infektiĝi. Kaj la alia estas Neuraminidazo, kiu funkcias disĵeti viruson plimultiĝintan el la infektita ĉelo.
Antaŭe oni jam konis la umeo-ekstrakto antaŭgardas gripon, kaj ĉi-foje oni trovis la partojn de la mekanismo.



Iu ajn povas facile akiri mume-furalon per simple varmigante densigi umeo-frukton!
Vidu jenon (japanlingve sed kun bildo)!
Varmigante densigu la junan fruktokarnon raspitan.

つまり、青ウメのジャムを食えばよいということ、か。? 青梅でないとダメなのだろうか。
また、この説明では、梅エキスで喉を潤しておけば、インフルエンザに感染しにくいだろう、と述べているが、下に引用した記事では、梅エキスの丸薬を三粒飲ませている。つまり外用ではなく服用して(も)有効だった、ということなのだ。それは面白い。

梅成分に抗インフル作用 感染・蔓延予防に効果、“新薬”期待

産経新聞 2月21日(月)7時58分配信
梅成分に抗インフル作用 感染・蔓延予防に効果、“新薬”期待


(中略)

【用語解説】ムメフラール

 農林水産省食品総合研究所の菊地佑二上席研究官らが平成11年に発見した成分で、梅の学名「mume(ムメ)」から命名。生梅に含まれる糖質の一種とクエン酸が結合した化合物で、血液サラサラ効果などの研究成果も発表されている。青梅の果汁を煮詰める梅エキスの製造過程で生成するが、生梅や梅干しには含まれていない。

http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20110221-00000098-san-bus_all